Trash the dress Sibiu pe Podul Minciunilor

Stim cu totii ca, atunci cand se apropie nunta, trebuie sa pregatim cu grija fiecare detaliu, sa ne gandim la preturi si sa apreciem cat costa fiecare serviciu. In Bucuresti vom primi numeroase oferte pentru serviciile foto profesioniste sau referitoare la toate celalalte detalii. Probabil ca v-ati hotarat deja asupra locatiei, din Bucuresti sau din tara, unde va avea loc nunta si ati ales formatia a carei muzica va insoti acele clipe pline de fericire. Toate pregatirile au fost facute si emotiile cresc in permanenta. V-ati hotarat si asupra bisericii unde va avea loc cununia religioasa, iar toti invitatii se gandesc la tinuta pe care o vor alege si (de ce nu?) la darurile pe care le vor face mirilor. Pe fondul acestor preocupari si ganduri, apare o noua intrebare: cum vor fi imortalizate momentele-cheie ale acestui minunat eveniment? Cine va surprinde zambetele si bucuria acelor clipe unice, stralucirea verighetelor, emotia, albul delicat al rochiei de mireasa si finetea buchetului de nunta? Toate acestea nu trebuie sa se piarda in timp – cu siguranta va doriti sa va puteti bucura de ele si dupa multi, multi ani. Este momentul in care va hotarati sa cautati un fotograf profesionist bun din Bucuresti, care sa surprinda frumusetea si emotia evenimentului.

Pe piata romaneasca ne intalnim cu un mare numar de oferte de pret pentru servicii fotografice de nunta in Bucuresti. Aceste preturi sunt extrem de variate, incepand cu cele nejustificat de mici si ajungand la cele nejustificat de mari. Pentru a aprecia corect costul acestor servicii, va trebui sa va familiarizati cu o serie de criterii foarte importante referitoare la munca unui fotograf de nunta. Inainte de toate, va fi necesar sa intelegeti aceste  aspecte legate de pretul fotografului respectiv, care vor fi punctate si discutate in mod detaliat in cele ce urmeaza.

 

Totul incepe la prima intalnire (discutia despre pret)

Pentru fotograf, costurile vor incepe inca de la prima intalnire, care va determina si pretul acestor servicii prestate in mod profesionist. De cele mai multe ori, fotograful se vede nevoit sa colaboreze cu un cuplu care nu are nici cele mai mici cunostinte despre domeniul foto-video si despre diversitatea acestor servicii. Aceasta inseamna ca el va avea nevoie de cateva ore numai pentru a-i lamuri pe viitorii soti in legatura cu activitatea sa. Tot atunci, fotograful profesionist are prima ocazie de a pune intrebari mirilor despre genul de servicii pe care si le doresc.

Inca de la prima strangere de mana, un fotograf cu adevarat talentat incepe sa-si “profileze” clientii, pentru a afla ce pachet de servicii li se potriveste si in ce fel de cadre le-ar sta bine. Tot atunci, sunt stabilite sedintele foto de dinainte si dupa nunta – iar costurile incep chiar din acest moment. Acum, dupa ce v-ati cunoscut fotograful de nunta, acesta va trebui sa se acomodeze cu locatia din Bucuresti unde va avea loc evenimentul si sa-si pregateasca aparatura pentru urmatoarele etape.

 

Pretul unui fotograf profesionist de nunta variaza in functie de calitatea aparaturii si de costurile achizitionarii acesteia

Pentru un fotograf profesionist, aparatura pe care o utilizeaza este cel mai important aspect al activitatii sale. De calitatea imaginilor finale depinde modul in care vor fi surprinse momentele unice de la nunta. De aceea, un profesionist in adevaratul sens al cuvantului va dispune intotdeauna de un aparat de ultima generatie. Un fotograf competent nu isi va permite sa rateze ocazia de a oferi mirilor materiale de cea mai buna calitate, captate in  clipele cele mai importante de la nunta. Costurile cu aparatura pentru un fotograf, dar si pentru un cameraman, sunt foarte mari, in contextul in care valoarea investitiei se ridica la zeci de mii de euro.

Prin urmare, daca v-ati facut diverse calcule si va asteptati la un anumit pret, este bine sa intelegeti aceste aspecte. Pretul pentru aparatura profesionala cu adevarat performanta nu are cum sa fie mic. De exemplu, noi, membrii echipei CKfoto, utilizam aparatura foto si video de ultima generatie, sisteme de stabilizare ultramoderne si versiuni performante de drone. Pentru a surprinde cele mai frumoase momente de la orice nunta, echipa noastra utilizeaza un aparat foto Canon 5D Mark III cu 22.3  Megapixeli si rezolutia de 5760 x 3840. Fiind o echipa profesionista, utilizam o camera video Sony A7s de ultima generatie ce filmeaza in formatul FullHD la o calitate foarte buna, avand caracteristici tehnice care ne permit sa filmam fara lampa de lumina in biserica si restaurant. Sistemul nostru de stabilizare (Ronin-M) va asigura ca nu vor exista miscari bruste in timpul filmarii, toate cadrele avand un aspect dinamic si liniar. Acest modern sistem de stabilizare pe trei axe are urmatoarele caracteristici: montare in cel mult 5 minute, constructie din carbon, conectare la aplicatia Ronin Assistant si modul silentios de operare.

Din experienta noastra va putem spune ca fotografii ce vor solicita preturi foarte mici nu au capacitatea de a oferi materiale de foarte buna calitate.

Cei mai buni fotografi din Bucuresti opereaza inclusiv drone, costurile acestora fiind foarte ridicate.

 

Munca de dupa. Editarea foto si montajul materialelor video

Desi este posibil sa aveti impresia ca fotograful profesionist e platit doar pentru munca prestata in timpul nuntii, ar fi bine sa stiti ca, practic, cea mai mare parte din munca realizata de un fotograf are loc dupa ce evenimentul a luat sfarsit. Prelucrarea materialelor de la nunta implica un cost generat de consumul de timp, fiind necesare zeci de ore de lucru.

Totodata, un fotograf cu adevarat profesionist are, in general, un laptop extrem de performant, beneficiaza de dispozitive de stocare impresionante si de multe alte accesorii hardware de ultima generatie. Putem vorbi, prin urmare, de o serie de costuri speciale de editare ( care sunt, dealtfel, extrem de mari) de care va trebui sa tinem cont cand vom face o estimare finala.

Ceea ce echipa noastra doreste sa va explice este faptul ca un fotograf profesionist nu este platit doar pentru a capta imaginile de la nunta. Prelucrarea fotografiilor, editarea si montajul imaginilor sunt operatiuni complexe care necesita experienta si talent. Munca unui fotograf adevarat se incheie de-abia atunci cand tinerii casatoriti au primit albumele foto, stick-urile personalizate si celelalte materiale de la nunta, prelucrate cu minutiozitate. In indatoririle unui profesionist in arta fotografica pot intra si ore intregi de discutii cu mirii, in care acestia isi vor spune in permanenta parerea si isi vor exprima cerintele.

 

Acum, ca ati aflat cum se justifica pretul unui fotograf profesionist de nunta, ce veti alege?

Spre deosebire de alte momente importante din viata voastra, ziua nuntii nu poate fi marcata de alegeri gresite. Suntem siguri ca ati dat dovada de aceeasi exigenta si cand ati ales localul din Bucuresti sau din tara, formatia care va canta la nunta, sau o biserica anume pentru slujba religioasa. Speram ca, dupa toate argumentele pe care vi le-am adus, veti aprecia importanta alegerii unui fotograf de nunta – el este cel care va garanteaza bucuria de a retrai aceste momente unice si peste 5, 10 sau 20 de ani.

Daca veti alege un fotograf cu adevarat profesionist, va veti felicita pentru alegerea facuta atunci cand veti privi un album foto sau veti urmari montajele cu filmarile de la nunta.

De alegerea unui profesionist de exceptie depinde, in mare masura, fidelitatea cu care vor fi surprinse momentele speciale.

 

Ultimul, dar nu si cel din urma: talentul fotografului

Atunci cand esti fotograf de nunta, stii cat de important este sa-ti ”profilezi” atat de bine clientii incat sa intelegi tot ce si-ar dori ei si, apoi, sa captezi toate momentele importante de la nunta. Urmeaza faza in care vei comprima toate materialele adunate intr-un film montat perfect si in albume cu imagini atent selectate de catre miri. Meseria de fotograf este, cu siguranta, o adevarata arta ce necesita daruire, pasiune si un mare talent.

Pe langa aparatura performanta, softurile de editare si timpul aferent acestor etape, conteaza enorm talentul fotografului profesionist de nunta, care  nu va putea fi inlocuit de niciunul din aceste aspecte. Toate acestea sunt argumente importante, pentru care va trebui sa ne gandim foarte serios la preturi – acestea implica timpul dedicat de fotograf pentru intreaga gama de servicii, dar si costurile echipamentelor si ale softurilor folosite.

Din aceste motive, TREBUIE sa va puneti urmatoarea intrebare in timpul intalnirii cu fotograful de nunta: este acesta specialistul potrivit? Ne dorim ca el sa fie fotograful nostru? Pentru a intui cu mai multa usurinta ce pachet de servicii va doriti, este bine sa existe acea ”chimie” intre fotograf si cuplul cu care va colabora.

Daca doriti sa primiti oferta standard de servicii foto-video a echipei noastre, va rugam sa accesati pagina de contact si sa ne lasati un mesaj. Vom reveni cu un raspuns in cel mai scurt timp posibil, ce va contine informatii detaliate cu privire la serviciile pe care vi le oferim, ulterior putand stabili o intalnire pentru personalizarea acestora.